Padel

Padel je prevzel veliko športnih navdušencev kot vihar. Med njimi smo bili tudi v Ludus Beach Parku, zato smo kot prvi v Sloveniji za vse sonavdušence postavili kar 3 premium padel igrišča na katerih lahko uživamo vsi. Omogočamo vam edinstveno izkušnjo v svetu padla, ki jo boste zagotovo želeli podoživeti še velikokrat!

Play Video

Igrišča

Vsa naša padel igrišča so narejena iz prvovrstnih certificiranih materialov za možnost igre na najvišji ravni in gostitev turnirjev ter padel lige. Igrišče za padel je za samo igro izrednega pomena, saj mora biti odbijanje padel žogice ravno pravšnje. V kolikor si želite prvovrstnega padel igrišča tudi vi, vam tega zagotovimo mi. Četudi si padel igrišče želite postaviti.

Padel liga

Zaradi vedno večjega povpraševanja padla in razvoja tega športa na slovenskih tleh si Ludus Beach Park aktivno prizadeva vzpostaviti prvo padel ligo v Sloveniji vključno z različnimi turnirji, namenjenimi tako profesionalcem kot tudi rekreativcem, ki se želijo pomeriti na tekmovalnih površinah z ostalimi entuziasti v padlu.

Padel zveza

Padel zveza Slovenije skrbi za razvoj padla v Sloveniji in si tako prizadeva šport razviti do enake mere, kot so razviti najbolj prepoznavni športi v državi. V kontakt s Padel zvezo Slovenije lahko stopite tudi preko športnega parka Ludus, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri udejstvovanju pri tem športu.

Cenik padla

Cenik za obdobje 01.04. – 30.10.Padel
Ponedeljek – nedelja do 16h20€/h
Ponedeljek – nedelja po 16h30€/h

 

Kako igrati padel?

Padel je šport, ki ga lahko obravnavamo kot mešanico tenisa in skvoša.

Padel je eden najhitreje rastočih športov na svetu. Lahko se je naučiti in zabavno igrati. Na primer, to je drugi največji šport v Španiji po nogometu. Pravila so bila vzpostavljena v začetku sedemdesetih let, Mednarodna zveza Padel pa je bila ustanovljena leta 1991.

Svetovno prvenstvo poteka od leta 1992. Padel se igra na igrišču velikosti 10 × 20 metrov z mrežo na sredini, tako kot v tenisu manjši. Za razliko od tenisa se uporabljajo stene, kot pri skvošu. Okoli igrišča teče 2,5 metra visoka stena, nad njo pa še 1 meter visoka žična mreža.

Padel lopar

Lopar za padel ni sestavljen iz strun, kot na primer v tenisu in skvošu. Lopar za padel je izdelan iz kompozitnega materiala s perforirano površino. Dejstvo, da ni nanizano, pomeni, da udarjanje žoge nima enake sile, temveč učinke blaženja.

Padel žoga

Žoga za padel je v bistvu enaka teniški žogici, vendar nekoliko mehkejša in nekoliko manjša. Obstajajo pravila, kako močan naj bo pritisk, toda na amaterski ravni je fino igrati s povsem navadno teniško žogo.

Padel servis

Servis je obvezno spodnji servis in se mora odbiti v nasprotnikovem servisnem polju. Servis se lahko odbije na stekleno steno, če pa se odbije na mrežico, je to napaka. Igralci imajo dva servisa.

Točkovanje

Točkovanje je enako kot pri tenisu. V primeru izenačenja 40:40 je naslednja točka zmagovalna in tako osvojena igra ali set.

Padel igrišče

Steklene stene so vedno del igre, vendar obstaja nekaj pravil, kako jih lahko uporabimo:

 • Ko prejmete žogo, jo lahko pustite, da se odbije na stekleno steno, ko se ta odbije od tal, žoga je nato še vedno v igri.
 • Za vrnitev žoge lahko uporabite tudi svojo stekleno steno, lahko je koristno, če ste v stiski.
 • Žoga se lahko odbije na mrežo šele, ko jo prejmete.
 • Žoga je nato v igri, če se najprej odbije od tal in nato navzgor na mrežno mrežo (to ne velja za servis).
 • Če žogo zadenete v mrežo na svoji strani, izgubite točko. Pravilo na vaši strani je, da smete uporabljati le stekleno steno.
 • Če gre žoga neposredno na nasprotnikovo mrežo in se ne odbije od tal, se šteje, da je žoga zunaj.

Padel pravila

Na običajnem igrišču (10x20m) se vedno igrajo dvojice

 • Točkovanje je enako kot pri tenisu
 • Servis je obvezno spodnji servis in se mora odbiti v nasprotnikovem servisnem polju
 • Servis se lahko odbije na stekleno steno, če pa se odbije na mrežico, je to napaka. Igralci imajo dva servisa
 • Če gre žoga neposredno v nasprotnikov zid, se šteje kot out. Preden žoga zadene nasprotnikov zid, se mora odbiti na tla.
 • Lahko se igra na prvi odboj ali pol voleja ali pa se žoga odbije na stekleni / mrežasti steni.
 • Žogo lahko udarite tudi v lastno stekleno steno igralca, da jo prenesete na nasprotnikovo polovico igrišča
 • Igralec ne sme udariti žoge v mrežo na svoji strani
Vaša košarica je trenutno prazna.

Nazaj v trgovino