Ludus
padel liga

Padel liga

Vas prevzema tekmovalnost in bi se preizkusili v padlu? Padel liga je nastala kot produkt razvoja tega športa na slovenskih tleh. Zaradi popularnosti padla drugod po svetu in vedno močnejših lig, ki se pri padlu pojavljajo, je za razvoj tega športa pri nas padel liga neprecenljiva. 

Liga je namenjena vsem ljubiteljem padla, ki bi se radi pomerili ne le s svojimi kolegi, temveč tudi z ostalimi nadobudnimi igralci ali celo profesionalci. Ludus padel liga je namenjena igralcem vseh starostnih skupin, saj se bo skozi razvoj vedno bolj prilagajala starosti igralcem in izkušnjam z različnimi kategorijami. 

Padel liga se odvija po zastavljenem vrstnem redu z več krogi, v katerih lahko kot posamezniki napredujete glede na rezultate v posameznem krogi, ki neposredno vplivajo tudi na rezultate v skupnem seštevku. Za najboljše igralce v ligi pa imamo seveda vzpostavljen tudi sistem nagrajevanja.

Koledar tekmovanj 2023/24

Datumi prihajajo kmalu!

Pravilnik Ludus padel lige

1. Pravica igranja

V Ludus padel ligi lahko nastopajo vsi igralci, kateri imajo dovoljenje za igranje od tekmovalne komisije ter plačano prijavnino.

Mladoletni igralci za sodelovanje potrebujejo soglasje staršev ali skrbnikov.

2. Kategorije

Udeleženci bodo razdeljeni v več lig. Predvidevamo, da bomo imeli v koledarskem letu 2023 8 lig po 4 igralcev (32 udeležencev). Število lig in sistem je odvisen od končnega števila prijavljenih igralcev in igralk.  

3. Razporeditev ekip

Razporeditev ekip bo opravila tekmovalna komisija, katera je sestavljena iz: vodje tekmovanja, koordinatorja lige ter predstavnika igralcev oz. igralk. Razpored bo znan predvidoma 16.4.2023.

V naslednjih letih bodo rezultati iz lanskoletne lige podlaga za oblikovanje nove lige. Tekmovalna komisija ima pravico do tako imenovanega “Wild Card-a” to pomeni, da se “dober” igralec lahko že v prvem tekmovalnem letu uvrsti neposredno v prvo ligo, saj je interes nas vseh predvsem enakovrednost lige.

4. Razpored igranja, prizorišče in sistem

Vsi dvoboji se odigrajo v določenem roku, katerega določi tekmovalna komisija. Koordinator lige je zadolžen za rezervacijo termina v Ludus padel centru kjer se morajo odigrati vse tekme lige.

Razpored lige bo znan do 16.4.2023. Igra se po sistemu vsak z vsakim.

V vsakem krogu (ki traja 3 tedne) se koordinator dogovori z igralci znotraj ene lige, za en dvourni termin za igranje lige. 

Razpored: 

1.krog 17.4.23 – 7.5.23

2.krog 8.5.23 – 28.5.23

3.krog 29.5.23 – 18.6.23

4.krog 19.6.23 – 9.7.23 

5.krog 10.7.23 – 30.7.23

6.krog 31.7.23 – 20.8.23

7.krog 21.8.23 – 10.9.23

PLAYOFF 16.9.2023

5. Štetje in pravila

V vsaki ligi so 4 tekmovalci, kateri igrajo med seboj, vsak z vsakim.

Igra se na 2 dobljena seta do 4 oz. na 2 točki razlike. Pri rezultatu 4:4 se igra tie break. V primeru izenačenja v setih, se kot tretji set odigra match tiebreak (navaden tiebreak do 10 točk). Veljajo mednarodna pravila padla.

6. Točkovanje, lestvica in sporočanje rezultatov

Za končni vrstni šteje vsaka zmaga, set in število dobljenih gameov v tem zaporedju. V primeru, da imata dva igralca enako osvojenih tekem, setov in gameov, se upoštevajo točke v morebitnih tiebrejkih in osvojene igre v setu. Primer: zmaga v tiebrejku z 7:0, šteje več kot 7:4; zmaga v setu z 4:2 šteje več kot zmaga 5:3. V primeru izenačenja v vseh aspektih, ostane višje tisti, ki je bil že v začetku tega kroga višje.

Po odigranem srečanju je potrebno rezultat posredovati koordinatorju lige. Rezultati bodo objavljeni na strani in na www.ludus.si pod zavihkom Ludus padel liga v najkrajšem možnem času.

7. Oprema in žoge

Uradna žoga lige je HEAD Padel. Žogice (3kom) prejme vsak tekmovalec pred pričetkom sezone.

8. Neupravičeno neodigran dvoboj izstop ter izključitev iz lige

Neupravičeno neodigran dvoboj, ki ga je ugotovila komisija pomeni, da igralec avtomatično nazaduje v nižjo ligo. Dva neupravičeno neodigrana dvoboja pomenita avtomatično izključitev iz lige!

9. Nadomeščanje, odsotnost, poškodba igralca

V primeru poškodbe ali drugega opravičljivega primera odsotnosti igralca, lahko igralec zaprosi igralca nižje lige, da odigra krog v njegovem imenu. Rezultat se šteje, kot da bi tekme odigral odsoten igralec.

10. Prehodi iz lige v ligo

Igralci prestopajo iz lige v ligo glede na rezultat po končanem krogu tekmovanja. Prvi igralec iz vsake lige si zagotovi pravico nastopanja v višji ligi. Zadnji igralec v ligi nazaduje v ligo nižje. Končna oblika lestvice bo znana po prijavah za leto 2023.

11. Playoffi

V playoff se uvrsti vsak tekmovalec. Igralci, ki so na lestvici po rednem delu uvrščeni na mesta 1-8 gredo v prvi playoff, igralci na lestvici 9-16 v drugi playoff in igralci na lestvici 17-28 v tretji playoff. V playoffu so pari fiksi, izbor pa poteka po naslednjem sistemu. Prvi igralec prvi izbira soigralca. Izbere lahko le igralca nižje lige, torej v prvi ligi prvi igralec na lestvici, lahko izbere igralca, ki je na lestvici rangiran od mesta 5 do 8. Izbor poteka naprej po vrsti, dokler niso narejeni vsi pari. Enako velja za drugi playoff. Igralec na mestu 9 prvi izbira in lahko za soigralca izbere igralca na mestih od 13 do 16. V tretjem playoffu prvi izbira igralec na mestu 17 in lahko izbere soigralca na mestih od 21-28. Nosilci so postavljeni glede na mesto na lestvici v rednem delu. Najmanjša skupna vsota para ju postavi na mesto 1. nosilca in tako dalje. Playoff poteka na sistem K.O. in se začne z osmino finala.

12. Prijavnina in prijave

Igralci sprejeti v ligaško tekmovanje, morajo do pričetka 1. kroga poravnati igralnino. Višina prijavnine na igralca za sezono 2023 znaša 70 eur. Po začetku lige se igralec še vedno lahko prijavi v Ludus padel ligo a bo uvrščen v zadnjo ligo. Višina prijavnine se s tem ne spremeni in ostane 70 eur. V prijavnino je vključena uporaba igrišč za ligo padel, majica in ena tuba žogic.

13. Tekmovalna komisija in informacije

Tekmovalno komisijo sestavljajo: vodja tekmovanja Tomi Šmuc, koordinator lige Tilen Zalar, ter predstavnik tekmovalcev, katerega določimo kasneje. Tekmovalna komisija si pridržuje pravice do sprememb pravilnika tekmovanja.

Vsa ostala obvestila bodo objavljena na spletni strani Ludus padel lige.

14. Odgovornosti

Igralci ki se v ligo prijavijo izjavljajo, da poznajo pravila in pravilnike Ludus padel lige ter, da se z njimi strinjajo. Igralci igrajo na lastno odgovornost. Igralcem kateri so iz lige izključeni ali izstopili, vodstvo ne povrne prijavnine.

15. Promocijske aktivnosti

Igralci kateri se prijavijo v ligo se strinjajo, da se njihova imena in foto material lahko uporabljajo v informativne, promocijske in oglaševalske namene lige in to brez nadomestil.

16. Vprašanja in ostale informacije

Za vse informacije in vprašanja nam pišite na tilen@ludus.si ali pokličite 040 895 601

Prijava na Ludus padel ligo

Vaša košarica je trenutno prazna.

Nazaj v trgovino